perjantai 12. helmikuuta 2016

Lajikokeiluja Jyväskylässä osa 2

Talvipäivän aktiviteetteja valittaessa frisbeegolf ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen. Omien kokemuksieni mukaan se on kuitenkin oikein toimiva laji myös talvella. Valkoinen lumipinta paljastaa frisbeen helpommin kuin ruskea maasto, ja syvässä hangessa tarpominen kuluttaa huomaamatta paljon energiaa. 
Olen käynyt kokeilemassa Harjun kuusiväyläisen radan, joka todellisuudessa on rakennustyömaan vuoksi viisiväyläinen tällä hetkellä. Harjun rata ei tarjoa hirveän pitkiä etäisyyksiä, mutta sopii minun kaltaiselleni aloittelijalle harjoitusratana. Tuomiojärven frisbeegolfradalta löytyykin jo haastetta enemmän kuin tarpeeksi meikäläiselle. Yhdeksänväyläisellä radalla on paljon korkeuseroja ja tiheästi puita. Ylä- ja alamäet tekevät radasta monipuolisen.
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan jos sitä ei ole vielä tehnyt! Laji sopii kaiken ikäisille ja tasoisille ja sitä voi pelata isollakin porukalla. Frisbeegolf kiekkoja löytyy muun muassa urheilukaupoista. Myyjiltä kannattaa kysyä neuvoja oikeanlaisen kiekon ostamiseen.
Jyväskylä tarjoaa runsaasti ulkoilumahdollisuuksia ja tämäkin on ilmaista:) Lähde siis nauttimaan talvikeleistä yksin tai yhdessä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti