torstai 25. helmikuuta 2016

Keskustelua ravintosuosituksista

Maitolasi kädessä
Luin hiljattain juttua ravintosuosituksista ja niihin kohdistuneesta kritiikistä. Erityisesti huomioni herätti keskustelu maitotuotteiden merkityksestä ravintosuosituksissa. Ylen kanavilla esitetyssä radio- ohjelmassa laitettiin vastakkain personal trainer Tomi Kokko sekä Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen professori Suvi Virtanen. Oli mielenkiintoista kuunnella kahden osapuolen eriäviä mielipiteitä aiheesta.  
Tässä linkki kyseiseen keskusteluun. 

Maitotuotteiden määrä suosituksissa on herättänyt ihmetystä. Muiden Euroopan maiden suosituksiin verrattuna Suomessa maitotuotteiden suositus on keskimääräistä runsaampi. (Tässä linkki kiinnostavaan juttuun liittyen maidon kulutukseen Suomessa.) Villeimmissä väitteissä vihjattiin THL:n ja maitoteollisuuden tekevän tällä bisnestä. Maitotuotteiden tärkeydestä kiistellään jatkuvasti. 

Tärkeintä on mielestäni se, että kokeilee erilaisia vaihtoehtoja ja tekee kokemusten ja tuntemusten perusteella valintoja. Ei kannata ottaa esimerkiksi jonkun tutun tai ystävän ruokavaliota suoraan itselle käyttöön, vaikka sillä olisikin tehty tuloksia. Dieetit ja äärimmäisyyksiin vievät pikakuurit toimivat lyhyellä ajalla, mutta usein niissä ei ole ajateltu pitkän tähtäimen tavoitteita tai hyvinvointia. Pienillä muutoksilla pääsee jo pitkälle.

Jos ravintoasiat mietityttävät tai tuntuvat vaikeilta, niin Buugin personal trainerit osaavat näissä asioissa auttaa ja opastaa;)


Lähteet: http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/, http://areena.yle.fi/1-2965329?autoplay=true, http://tomikokko.com/mika-virallisissa-ravintosuosituksissa-mattaa/, http://yle.fi/uutiset/juommeko_maitoa_koska_se_on_kannattava_bisnes/6766804
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti