lauantai 2. huhtikuuta 2016

Juoksukausi alkaa!

Ilmat lämpenevät ja asfaltti paljastuu lumen alta, juoksukausi on alkanut!
Lenkkeily on erinomaista kestävyysliikuntaa. Kestävyysharjoittelu jaetaan yleisimmin peruskestävyyteen, vauhtikestävyyteen, maksimikestävyyteen ja nopeuskestävyyteen. Peruskunnosta puhuttaessa viitataan usein peruskestävyyteen. Juoksuharrastusta aloittaessa on tärkeää muistaa peruskestävyysharjoittelu, joka on matalatehoista ja pitkäkestoista. Hyvä muistisääntö peruskestävyyslenkin kuormittavuuteen on: PPPP(Pitää Pystyä Puhumaan Puuskuttamatta).Aerobinen peruskestävyysharjoittelu on sydämen toimintaa kehittävää ja sen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Sillä luodaan pohja kaikelle muulle kestävyysharjoittelulle. Lisäksi sykkeiden ollessa peruskestävyysalueella parannetaan elimistön kykyä käyttää rasvoja energian lähteenä.

Lenkkeilyyn ja oman harjoittelun seuraamiseen on markkinoilla monipuolinen kattaus välineitä. Juoksukenkiin kannattaa panostaa ja niitä ostettaessa on hyvä kysyä asiantuntijalta apua. Kenkävalikoimassa on kenkiä eri tyyppiselle askellukselle ja erilaisille jaloille. Urheiluliikkeissä on mahdollista analysoida oma jalkatyyppi Footbalance- palvelulla, jonka avulla asiantuntija suosittelee sinulle sopivaa kenkätyyppiä. Sykemittari on hyödyllinen apuväline joka auttaa tarkkailemaan omaa sykettä lenkin aikana. Mikäli tavoitteena on juosta tiettyä vauhtia tietyllä sykealueella niin markkinoilta löytyy myös urheilukelloja, joissa on Gps- ominaisuuksia. Lisäksi ne tarjoavat runsaasti tietoa harjoittelustasi.

Juoksutekniikka koostuu askelluksen rullaavuudesta, taloudellisuudesta ja eteenpäin vievästä juoksuasennosta. Näihin parhaimman avun saa ulkopuoliselta valmentajalta, sillä omaa asentoa ja askellusta on vaikea itse hahmottaa. Juoksijan on tärkeää pitää huolta myös lihaskunto- ja liikkuvuusharjoittelusta. Buugilla apua saa personal trainereilta. Buugin juoksukoulut starttaavat kevään aikana! Vielä ehdit ilmoittautumaan mukaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti